Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Στου Κουτρουμπή για μπιλιάρδο και καφεδάκι!

 Τα μπιλιάρδα και τα ποδοσφαιράκια ήταν μια από τις λίγες διασκεδάσεις των νέων, εκείνες τις μακρινές δεκαετίες 60-70.

Το πρώτο τέτοιο μαγαζί που άνοιξε στον Κορυδαλλό, ήταν αν δεν κάνω λάθος του Μπιζάνη (πατέρα της στιχουργού Μάρως Μπιζάνη), μεταξύ Κουντουριώτου και Σπετσών. Αν και προσωπικά λίγο το θυμάμαι, από μαρτυρίες παλαιότερων ήταν ένα φροντισμένο κατάστημα με καλοσυντηρημένα

μπιλιάρδα.

Αργότερα άνοιξε ο Αλέκος ο Κουτρουμπής με τον Κώστα τον αδελφό του, στην Κρήτης. 

Απλά στημένο με μπιλιάρδο, Πινγκ-Πονγκ, λίγα τραπεζάκια για καφέ και ένα πίσω για χαρτιά.

Ένας απλός πάγκος για τους καφέδες και τα αναψυκτικά, και αυτή ήταν όλη η διακόσμηση.

Χαζεύαμε με τις ώρες τον Μπίλυ, να κάνει απίστευτα σερί στο μπιλιάρδο, τόσο που τον αντίπαλο να κοντεύει να τον πάρει ο ύπνος! Τεράστιο ταλέντο ο άνθρωπος.

Όπως επίσης και τις ατέλειωτες μονομαχίες του Αλέκου με τον Στράτο στο Πινγκ-Πονγκ με νικητή τις περισσότερες φορές τον Στράτο, που έπαιζε σχεδόν επαγγελματικά. 

Χαρακτηριστική φιγούρα ο "Κοκάλας"! Αδύνατος σαν τσίρος και με ένα βρομόστομα που έλεγε τις πιο απίστευτες βλαστήμιες που έχουν ακουστεί ποτέ! Για ευνόητους λόγους δεν θα αναφέρουμε καμία από αυτές, πάντως ήταν ιδιαίτερα πρωτότυπες.

Στα χαρτιά πάλι ξεχώριζε ο Νίκος( επώνυμο δεν λέμε μη τον εκθέσουμε). Μεγάλος χαρτοκλέφτης, που δύσκολα μπορούσες να τον πιάσεις στα πράσα. Μόνο μια φορά θυμάμαι τον ανακάλυψε ο Σάκης ο Αρμένης και τον ξυλοφόρτωσε δεόντως!

Αγαπημένοι φίλοι όπως ο Κώστας ο Στεντόν, ο Σάκης που αναφέραμε πιο πάνω, ο Στράτος, ο Κώστας ο κομμουνιστής, που χάθηκαν άδικα από τη μάστιγα των ναρκωτικών

Κι άλλοι όπως ο Νίκος ο Μαλανδράκης, που αυτοκτόνησε στο Πάνθεον.

Σε τίποτα βέβαια δεν έφταιγε το μαγαζί, που το διαχειριζόντουσαν άψογα τα αδέλφια Κουτρουμπή, αλλά ο κακός δαίμονας της πρέζας που τότε είχε εισβάλει στην πόλη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κακόβουλα ή διαφημιστικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται

Σταθμός Κορυδαλλού: Ράγισαν τζάμι του μετρό από skateboard

 ΑΠΟ ΛΑΖΟΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ Την περίοδο των γιορτών όπως φαίνεται και στο φωτογραφικό υλικό που εξασφάλισε το DEBATER, άγνωστα άτομα κάνοντας skateb...