ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο
1 ποτηράκι κονιάκ
75 γρ. κεφαλοτύρι
50 γρ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
3 πράσινες πιπεριές
100 γρ. βούτυρο
2 φλυτζάνια ρύζι
3 ντομάτες.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλείφετε το κοτόπουλο με βούτυρο και αλατοπιπερώνετε μέσα έξω.
Βάζετε στην κοιλιά το 1 κομμάτι κεφαλοτύρι και 2 κουταλιές βούτυρο.
Ψήνετε στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέτοντας το κονιάκ και 1-2 ποτήρια νερό,.
Όταν ψηθεί, κόβετε τα μπούτια και τα πάνω άκρα, και το υπόλοιπο το κόβετε σε μικρά κομματάκια.
Τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια με 100 γρ, βούτυρο. Προσθέτετε ψιλοκομμένες τις ντομάτες και τις πιπεριές και συμπληρώνετε με το υγρό από το ταψάκι του κοτόπουλου. Αν χρειαστεί προσθέτετε νερό, ώσπου να έχετε 4 ποτήρια υγρού σύνολο.
Αφού πάρει βράση ρίχνετε το ρύζι και βράζετε 15 λεπτά. Προσθέτετε τα κομματάκια του κοτόπουλου και σερβίρετε σε πιατέλα γαρνίροντας με τα 4 άκρα του κοτόπουλου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Κακόβουλα ή διαφημιστικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται