Υλικά για 12 άτομα
4 ασπράδια αυγών
300 γρ. ζάχαρη
40 γρ. φουντούκια τριμμένα
300 γρ. τυρί κρέμα
3 κουταλιές της σούπας
Tia Maria ή Kalhua
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και προσθέτετε κουταλιά- κουταλιά τα 3/4 από τη ζάχαρη. Βάζετε σε κορνέ ζαχαροπλασικής το μείγμα και σχηματίζετε 24 μικρές μαρέγκες, πάνω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολα.
Πασπαλίζετε με τα φουντούκια. Ψήνετε στους 110 βαθμούς για μια ώρα και 30 λεπτά. Ξεκολλάτε τις μαρέγγκες μόλις κρυώσουν. Χτυπάτε το τυρί με το λικέρ μέχρι να αφρατέψει. Ενώνετε ανά δυο τις μαρέγκες βάζοντας ανάμεσα τυρί.
Ζεστένετε σε σιγανή φωτιά την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να γίνει καραμέλα. Την απλώνεται σε μάρμαρο. Μόλις κρυώσει τη σπάζετε σε κομμάτια και γαρνίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Κακόβουλα ή διαφημιστικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται