Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

Έφυγε ένα αστέρι ο Γιάννης Φλωρινιώτης

 Ο Γιάννης Φλωρινιώτης, που το πραγματικό του επώνυμο ήταν Αποστολίδης  γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου του 1947 στη Φλώρινα. 

Ξεκίνησε να τραγουδάει σε ηλικία 14 ετών και αργότερα βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου τραγούδησε δίπλα σε μεγάλους ρεμπέτες, όπως ο Μάρκος Βαμβακάρης, ο Γιάννης Παπαϊωάννου, ο Γιώργος Λαύκας, ο Πρόδρομος Τσαουσάκης, ο Θεόδωρος Πολυκανδριώτης και η Ρίτα Σακελλαρίου.

Το 1970-71 , έρχεται

για πρώτη φορά στην Αθήνα. Δουλεύει σε διάφορα κέντρα, τραγουδώντας χορεύοντας και ντυμένος πολύ εκκεντρικά. Όπου εμφανίζεται έχει πολύ μεγάλη επιτυχία. Το θέαμα που παρουσιάζει άλλοι το θαυμάζουν και άλλοι το κατακρίνουν.

Στη δισκογραφία, έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τον δίσκο «Τώρα Θέλω Τώρα», που αμέσως έγινε χρυσός.


Η συνέντευξη στον Μάνο Χατζιδάκι

"Ο Αστροναύτης απεδείχθη όχι αστροναύτης κι έτσι δεν υπάρχει θέμα επιστροφής. Έκανα λάθος. Είναι άστρο και πρώην ναύτης οριστικά! Ξεκίνησα να ασχοληθώ με το πρόβλημα της επιστροφής του επί της γης και αγνοούσα ότι υπάρχει Παντοδύναμος, πλασμένος με το υλικό ενός μεγάλου τραγουδιστή, μόνο που δεν το ξέρει ο ίδιος. Τον Φλωρινιώτη τον ανακάλυψε ένα είδος τραγουδιού που δεν θα μας απασχολούσε, παρά μονάχα σαν ένα εντατικό σύγχρονο κοινωνικό πρόβλημα. Κι όμως, πλησιάζοντας, ανακαλύψαμε έναν μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή της κλάσεως ενός Γαρδέλ ή ενός Μουλουτζί. ".

Υπήρξε παντρεμένος με την Μάχη Φλωρινιώτη, με την οποία απέκτησε 3 παιδιά, τον Σάββα, την Άννα και τον Νίκο.[2]

Η κατάσταση της υγείας του το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν ήταν καλή. Στις αρχές του 2022 η κόρη του, Άννα Φλωρινιώτη, είχε δηλώσει αναφορικά με το αν ο πατέρας της είχε κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό : «Είναι εμβολιασμένος και με τις τρεις δόσεις»

                   
Ο γνωστός καλλιτέχνης νοσηλευόταν για περίπου μία εβδομάδα στο Νοσοκομείο «Σωτηρία». Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε βαρύτατο πνευμονικό εμφύσημα και κατέληξε χθες 6 Ιουνίου από καρδιακή ανακοπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κακόβουλα ή διαφημιστικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται

Σταθμός Κορυδαλλού: Ράγισαν τζάμι του μετρό από skateboard

 ΑΠΟ ΛΑΖΟΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ Την περίοδο των γιορτών όπως φαίνεται και στο φωτογραφικό υλικό που εξασφάλισε το DEBATER, άγνωστα άτομα κάνοντας skateb...