ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σπανάκι
5 κοφτές κουταλιές βούτυρο
7 κοφτές κουταλιές αλεύρι
2 φλυτζάνια γάλα
5 αυγά
1 κρεμμύδι μέτριο περασμένο από χοντρό τρίφτη
1 φλυτζάνι ψιλοκομμένο ζαμπόν
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε σχολαστικά το σπανάκι, το βράζετε σε αλατισμένο νερό και το βάζετε σε τρυπητό να στραγγίσει τελείως.
Το βάζετε σε ξύλο κοπής και το ψιλοκόβετε. Ρίχνετε πάνω στο σπανάκι το κρεμμύδι και ανακατεύετε.
Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ βάζοντας το βούτυρο να λιώσει και προσθέτοντας το αλεύρι λίγο λίγο. Ρίχνετε το γάλα καυτό και ανακατεύετε μέχρι να γίνει κρέμα.
Κτυπάτε χωριστά τους κρόκους των αυγών και χωριστά τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα.
Προσθέτετε τους κρόκους, το σπανάκι, το ζαμπόν και ανακατεύετε να ενωθούν. Ρίχνετε προσεκτικά την μαρέγκα, ανακατεύετε απαλά και βάζετε σε βουτυρωμένο πυρέξ.
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο 20-30 λεπτά.
Σερβίρετε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Κακόβουλα ή διαφημιστικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται