Υλικά για 6 άτομα
1200 γρ. μεγάλες γαρίδες
σαλάτα φριζέ ή φύλλα μαρουλιού
300 γρ. μαγιονέζα
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
100 γρ. ροκφόρ ή μπλε τυρί
μια κουταλιά της σούπας χορσράντις
αλάτι , πιπέρι
λίγο ξύδι λευκό
ελιές γεμιστές με κόκκινη πιπεριά
ντομάτα για τη διακόσμηση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε τις γαρίδες σε άφθονο αλατισμένο νερό στο οποίο έχετε προσθέσει λίγο ξύδι.
Στρώνετε μια πιατέλα με τη σαλάτα και τοποθετείτε επάνω τις γαρίδες.
Πολτοποιείτε σε μπλέντερ το χορσράντις με το μισό ροκφόρ
Αναμειγνύετε το γιαούρτι με τη μαγιονέζα και τα προσθέτετε σιγά- σιγά στο προηγούμενο μείγμα, χτυπώντας συνεχώς με το μπλέντερ μέχρι να πάρουν τη υφή παχύρευστης σάλτσας.
Περιχύνετε τις γαρίδες με τη σάλτσα και προσθέτετε το υπόλοιπο ροκφόρ ανάμεσα τους. Γαρνίρετε με ροδέλες ντομάτας και ελιές.
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ : Το χοσράντις είναι πικάντικο ραπανάκι και υπάρχει σε κονσέρβες στα σούπερ μάρκετς. Μπορείτε να το αντικαταστήσετε με κόλιαντρο, εστραγκόν ή μαιντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Κακόβουλα ή διαφημιστικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται