ΥΛΙΚΑ
12 φιλέτα γλώσσας
1 κιλό σπανάκι
1φλυτζάνι χλιαρό γάλα
3 κοφτές κουταλιές βούτυρο
3 κοφτές κουταλιές αλεύρι
μισό φλυτζάνι τριμμένη γραβιέρα
1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κρόκοι αυγών
βούτυρο και αλεύρι για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε το σπανάκι και το κόβετε σε 3 κομμάτια στο μάκρος του.
Βάζετε να πάρει μερικές βράσεις σε αλατισμένο νερό και το στραγγίζετε.
Αλευρώνετε τα φιλέτα και τα τηγανίζετε με το ανάλογο βούτυρο. Αλατοπιπερώνετε και τα βάζετε σε πυρέξ.
Ετοιμάζετε τη μπεσαμέλ. Βάζετε το βούτυρο να λιώσει και ρίχνετε το αλεύρι να διαλυθεί, προσθέτοντας σιγά σιγά το γάλα. Δουλεύετε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Ρίχνετε κτυπημένους τους κρόκους, το μισό τυρά και την κρέμα.
Χωρίζετε τη σάλτσα σε 2 μέρη.
Βάζετε σε λεκάνη το σπανάκι και ανακατεύετε με τη μισή σάλτσα. Το ρίχνετε σε βουτυρωμένο πυρέξ και το στρώνετε.
Τοποθετείτε τα φιλέτα επάνω στο σπανάκι και τα σκεπάζετε με την υπόλοιπη σάλτσα.
Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί, ραντίζετε με λιωμένο βούτυρο και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Κακόβουλα ή διαφημιστικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται