ΥΛΙΚΑ
2 1/2 κιλά τόνος
1/2 κιλό αλάτι χοντρό
Λάδι (προτιμότερο το ηλιέλαιο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τον τόνο και τον βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό και το αλάτι να
βράσει.Τον βάζουμε σε τρυπητό και τον αφήνουμε να στραγγίξει και να σφίξει. Αυτό θα πάρει γύρω στις 24 ώρες.
Τον βγάζουμε από το τρυπητό και με προσοχή αφαιρούμε τα κόκαλα. Τον κόβουμε φέτες και τον βάζουμε σε γυάλινο βάζο. Ρίχνουμε λάδι μέχρι να σκεπαστεί ο τόνος και κλείνουμε το βάζο ερμητικά.
Είναι έτοιμος για κατανάλωση αφού περάσουν πάνω από 30 ημέρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Κακόβουλα ή διαφημιστικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται