ΥΛΙΚΑ
μισό κιλό ρεβίθια
1φλυτζάνι ελαιόλαδο
1-2 κρεμμύδια
1 κουταλιά πελτέ
αλάτι, πιπέρι
1 ματσάκι άνηθο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από την προηγούμενη σε νερό με αλάτι.
Το πρωί αδειάζουμε το νερό, ρίχνουμε τη σόδα και αφήνουμε μια ώρα. Ξεπλένουμε πολύ καλά.
Τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια στο λάδι και προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε 1 ποτήρι νερό.
Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα ρεβίθια και τον άνηθο ψιλοκομμένο. Σιγοβράζουμε προσθέτοντας κατά διαστήματα ζεστό νερό.
Λίγο πριν βράσουν τελείως ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και βράζουμε λίγο ακόμα μέχρι να μείνουν μόνο με το λάδι τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Κακόβουλα ή διαφημιστικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται