ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό φάβα
4 ποτήρια νερό
1 κρεμμύδι μέτριο
λίγο λάδι
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
1 κιλό κρεμμύδια
2-3 κουταλιές πελτέ ή φρέσκες ντομάτες
10γρ, ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
κανέλα
δάφνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπλένουμε τη φάβα και βάζουμε σε κατσαρόλα να πάρει βράση. Την ξαφρίζουμε και ρίχνουμε το κρεμμύδι, αλατοπίπερο και λίγη ρίγανη,
Την πολτοποιούμε και προσθέτουμε λίγο λάδι, πιπέρι και ρίγανη.
Τσιγαρίζουμε με το λάδι τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες. Προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και τη δάφνη.
Όταν ψηθούν τα κρεμμύδια βάζουμε μια ποσότητα στο μισό πιάτο και στο άλλο μισό τη φάβα. Την ανακατεύουμε τελευταία στιγμή, για να μη σβωλιάσει.
Τρώγεται ζεστή και κρύα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Κακόβουλα ή διαφημιστικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται