Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Συκώτι μοσχαριού με σάλτσα

ΥΛΙΚΑ

3/4 κιλό συκώτι

βούτυρο για τηγάνσμα

3 κοφτές κουταλιές αλεύρι

3 κοφτές κουταλιές βούτυρο

1 φλυτζάνι καυτό νερό

1 κύβο βοδινού ή κοτόπουλου

1 κρόκο αυγού

4 κουταλιές της σούπας κρασί Πορτό

αλάτι, πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το συκώτι λεπτές λωρίδες, τηγανίζουμε σε καυτό βούτυρο και αλατοπιπερώνουμε.

Διαλύουμε στο καυτό νερό τον κύβο.

Σε κατσαρολάκι βάζουμε τις 3 κουταλιές βούτυρο να λιώσει, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Προσθέτουμε το νερό με τον κύβο, το Πορτό και δουλεύουμε μέχρι να έχουμε μια λεία σάλτσα. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε ελαφρά κτυπημένο τον κρόκο και ανακατεύουμε να ενωθεί με την σάλτσα.

Βάζουμε το συκώτι μέσα στη σάλτσα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 5-6 λεπτά.

Και 1 Ευρώ δωρεά, βοηθάει να συνεχίσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κακόβουλα ή διαφημιστικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται

Σταθμός Κορυδαλλού: Ράγισαν τζάμι του μετρό από skateboard

 ΑΠΟ ΛΑΖΟΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ Την περίοδο των γιορτών όπως φαίνεται και στο φωτογραφικό υλικό που εξασφάλισε το DEBATER, άγνωστα άτομα κάνοντας skateb...