ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κρέας μοσχάρι λίγο παχύ
μισό κιλό ρεβίθια
2 μέτρια κρεμμύδια
αλάτι, πιπέρι
λίγη σόδα
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κρέας μερίδες και το τσιγαρίζουμε με το μισό λάδι και τα κρεμμύδια.
Από βραδύς έχουμε βάλει τα ρεβίθια σε νερό μα μια κουταλιά αλάτι. Το πρωί αδειάζουμε το νερό και ρίχνουμε 1 κουταλιά σόδα. Αφήνουμε για μια ώρα και μετά με μια πετσέτα, τα τρίβουμε λίγα- λίγα για να βγουν οι φλούδες. Τα ξεπλένουμε καλά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, αλατοπιπερόνουμε και βάζουμε νερό μέχρι να τα σκεπάσει.
Αφήνομε να βράσουν μαζί μέχρι να μείνουν μόνο με τη σάλτσα τους.
Εναλλακτικά μπορούμε αφού μισοβράσει το φαγητό να το γυρίσουμε σε γάστρα με καπάκι και να αποτελειώσουμε έτσι το μαγείρεμα
Και 1 Ευρώ δωρεά, βοηθάει να συνεχίσουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Κακόβουλα ή διαφημιστικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται