Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Και όμως, δεν έχει κλειδώσει η εκλογή Ραγκούση και Διαμαντίδη στην επόμενη Βουλή!

Μπορεί οι πανηγυρισμοί στα επιτελεία των κυρίων Ραγκούση και Διαμαντίδη, να μην έχουν ακόμα κοπάσει, όμως τίποτα δεν έχει τελειώσει!

Οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με λίστα, πράγμα που σημαίνει πως οι δυο εκλεγμένοι βουλευτές, θα είναι δικαιωματικά στην πρώτη θέση των ψηφοδελτίων των κομμάτων τους. Αυτό όμως δεν τους εξασφαλίζει οπωσδήποτε την εκλογή στο επόμενο κοινοβούλιο.

Όλα θα εξαρτηθούν από

τα αποτελέσματα της κάλπης της 25ης Ιουνίου.

Αν υποθέσουμε πως η Νέα Δημοκρατία διατηρήσει τα ποσοστά που κατέγραψε πριν λίγες ημέρες, τότε βάσει του εκλογικού νόμου το πρώτο κόμμα θα πάρει μπόνους έξτρα βουλευτές εις βάρος του δεύτερου και του τρίτου κόμματος. Έτσι υπάρχει το ενδεχόμενο η ΝΔ να εκλέξει ακόμα και 5 βουλευτές. Κάτι ανάλογο είχε γίνει στην Α' Πειραία το 2019 που εξελέγησαν 5 βουλευτές εκεί.

Με αυτό το σενάριο μένουν έξω οι προαναφερόμενοι υποψήφιοι και εισέρχονται ο κ. Τραγάκης και η κ. Μπαρμπαγιάννη.

Στην περίπτωση που έχουμε την είσοδο δυο ακόμη συνδυασμών στη Βουλή, τότε αλλάζει ριζικά το τοπίο και όλα θα παιχτούν στα υπόλοιπα αδιάθετων ψήφων των κομμάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κακόβουλα ή διαφημιστικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται

Σταθμός Κορυδαλλού: Ράγισαν τζάμι του μετρό από skateboard

 ΑΠΟ ΛΑΖΟΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ Την περίοδο των γιορτών όπως φαίνεται και στο φωτογραφικό υλικό που εξασφάλισε το DEBATER, άγνωστα άτομα κάνοντας skateb...