ΥΛΙΚΑ
4 φέτες ζαμπόν ή προσούτο κομμένο σε λωρίδες
80 γρ. τυρί Έμενταλ τριμμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγο πιπέρι
5 κουταλιές μαργαρίνη
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
600 ml γάλα χλιαρό
180 γρ. τυρί κρέμα
2 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρετε με μια κουταλιά μαργαρίνη το κρεμμύδι. Βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το ζαμπόν, το τυρί κρέμα και ανακατεύετε.
Χτυπάτε τα αυγά και τα προσθέτετε στο μείγμα μαζί με το Έμενταλ. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε στην άκρη.
Ζεσταίνετε την υπόλοιπη μαργαρίνη ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθεί. Προσθέτετε σιγά σιγά το χλιαρό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αποκτήσει η μπεσαμέλ πηχτή υφή.
Βάζετε στη μπεσαμέλ το μείγμα ζαμπόν τυριών και με απαλές κινήσεις ανακατεύετε.
Βάζετε σε ταψάκι, πασπαλίζετε με τριμμένη φρυγανιά και ψήνετε στους 280 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
ΤΙΙΠ: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μαργαρίνη με βούτυρο για πιο πλούσια γεύση
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Κακόβουλα ή διαφημιστικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται