Σάββατο 20 Μαΐου 2023

Σουβλάκια κουνελιού με μπέηκον

 ΥΛΙΚΑ

1 κουνέλι περίπου 1200 γρ.

150 γρ. καπνιστό μπέηκον σε φέτες

2 φέτες ψωμιού βρεγμένη με γάλα (μόνο την ψίχα)

2 κουταλιές παρμεζάνα

2 σφικτές ντομάτες

1 μέτριο κρεμμύδι

1 πράσινη πιπεριά 

1 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο

2 κουταλιές νερό

1 ποτηράκι κονιάκ

αλάτι, πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το κουνέλι μεγάλα κομμάτια και το ξεκοκκαλίζουμε προσεκτικά. Κτυπάμε καλά μέχρι να γίνου λεπτές φέτες.

Ψιλοκόβουμε 2 φέτες μπέικον και ανακατεύουμε με την ψίχα στημένη και την παρμεζάνα.

Αλατοπιπερώνουμε κάθε φέτα του κουνελιού και στο κέντρο της βάζουμε λίγο από το μίγμα και διπλώνουμε σε ρολό.

Τυλίγουμε κάθε ρολό με μια φέτα μπέικον.

Κόβουμε ροδέλες τις ντομάτες, τις πιπεριές σε τετράγωνα κομμάτια και το κρεμμύδι σε φέτες και αλατοπιπερώνουμε.

Περνάμε σε μεταλλικά σουβλάκια εναλλάξ, κουνέλι, πιπεριά, κρεμμύδι και τέλος ντομάτα.  Βάζουμε τα σουβλάκια σε λαδωμένο ταψί. 

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο γυρίζοντας τα τακτικά και περιχύνουμε με λίγο λάδι και λίγο νερό. για μια ώρα  

Βγάζουμε από το φούρνο, ρίχνουμε το κονιάκ και τα φλαμπάρουμε (ανάβουμε φωτιά).

Σερβίρουμε ζεστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κακόβουλα ή διαφημιστικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται

Σταθμός Κορυδαλλού: Ράγισαν τζάμι του μετρό από skateboard

 ΑΠΟ ΛΑΖΟΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ Την περίοδο των γιορτών όπως φαίνεται και στο φωτογραφικό υλικό που εξασφάλισε το DEBATER, άγνωστα άτομα κάνοντας skateb...