Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Λάκης Γλέζος: Ένας θρύλος της Προοδευτικής και του Ολυμπιακού.

Γεννήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου του 1947 στα Ασπρα Χώματα του Πειραιά και η πρώτη επαγγελματική του ομάδα ήταν η Προοδευτική. 

Οι γονείς του ονομάζονταν Θανάσης και Ελπίδα και είχε άλλα δυο αδέλφια, τον Νίκο και τον Γιάννη. Ο πατέρας του ήταν φορτοεκφορτωτής στο επάγγελμα, γνωστός στη Νίκαια και με το παρατσούκλι «Τσάκαλος».

Απέκτησε με τη σύζυγο του Σόνια δύο κόρες, την Ελπίδα και την Έλενα. Διατηρούσε τρία

καταστήματα με παπούτσια στην Καλλιθέα, στο Μοσχάτο, στο κέντρο της Αθήνας καθώς και μια βιοτεχνία, όμως μια επιχείρηση εμφιαλωμένου νερού που άνοιξε στην Αλβανία το 1997 η οποία δεν του επέφερε έσοδα, με αποτέλεσμα να χάσει μεγάλο μέρος της περιουσίας του.

Αρχικά αγωνιζόταν ως αριστερό μπακ αλλά ο τότε προπονητής της εθνικής Νέων Λάκης Πετρόπουλος, τον καθιέρωσε ως κεντρικό αμυντικό.

Έπαιξε στην Προοδευτική από το 1964 μέχρι το 1971 και με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του κατάφερε να κληθεί στην Εθνική Ελλάδας, κάτι εξαιρετικά δύσκολο για ποδοσφαιριστή μικρού συλλόγου ειδικά εκείνα τα χρόνια. Αγωνίστηκε με την Εθνική 10 φορές και σημείωσε ένα γκολ στον εκτός έδρας αγώνα με τη Βουλγαρία, ισοφαρίζοντας για την Ελλάδα στο 88΄ και διαμορφώνοντας παράλληλα το τελικό αποτέλεσμα (3-3)..

Το 1972 αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό του Νίκου Γουλανδρή. Αυτή τη φορά πήρε και ο ίδιος χρήματα για τη μεταγραφή του. Μαζί με τον Βασίλη Σιώκο δημιούργησαν ένα ισχυρό αμυντικό δίδυμο. Κατέκτησαν τρεις συνεχόμενους τίτλους πρωταθλήματος (1972-73, 1973-74 και 1974-75), καθώς και δύο κύπελλα Ελλάδας (1972-73, 1974-75).

Το 1981 έμεινε παράλυτος και πήγε στον Καναδά, όπου θεραπεύτηκε.

Νικημένος από την επάρατο, ο 60χρονος παλαίμαχος αμυντικός που πάλευε χρόνια με την ασθένειά του,  πέθανε τελικά στις 18 Ιουνίου 2007

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κακόβουλα ή διαφημιστικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται

Σταθμός Κορυδαλλού: Ράγισαν τζάμι του μετρό από skateboard

 ΑΠΟ ΛΑΖΟΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ Την περίοδο των γιορτών όπως φαίνεται και στο φωτογραφικό υλικό που εξασφάλισε το DEBATER, άγνωστα άτομα κάνοντας skateb...