ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κιμά
2 φέτες χωμί
2 κρεμμύδια
δυόσμο
μαϊντανό
λίγη τριμμένη παρμεζάνα
2 ασπράδια αυγών
αλάτι- πιπέρι
λάδι και αλεύρι για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
250 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
1 φλυτζάνι του καφέ ξύδι
1 φλυτζάνι του καφέ γάλα
2 κρόκοι αυγών
λίγο φρέσκο βούτυρο
2 κοφτές κουταλιές αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε τους κεφτέδες ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά. Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε χωρίς να τους ξεροψήσουμε, και τους διατηρούμε ζεστούς.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα μισοβράζουμε σε λίγο νερό. Μόλις σωθεί το νερό σωτάρουμε ελαφρά με το βούτυρο και σβήνουμε με το ξύδι.
Βάζουμε σε κατσαρόλα και προσθέτουμε λίγο νερό. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τα κεφτεδάκια να πάρουν μαζί λίγες βράσεις.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε βούτυρο στο τηγάνι και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας. Παίρνουμε ζουμί από την κατσαρόλα και ανακατεύουμε με το αλεύρι. Προσθέτουμε τους κρόκους χτυπημένους με το γάλα. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Περιχύνουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα και σερβίρουμε ζεστά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Κακόβουλα ή διαφημιστικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται