Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Αναμνήσεις από το 6ο Δημοτικό σχολείο

Το 6ο Δημοτικό σχολείο Κορυδαλλού, στεγαζόταν παλιά εκεί που σήμερα είναι η ταβέρνα "Βασίλης", στην οδό Κολοκοτρώνη 160.

Όσοι πήγαμε εκεί σίγουρα θα θυμόμαστε κάποιους από τους δασκάλους-ες που με τα πενιχρά μέσα της εποχής, προσπαθούσαν να μεταλαμπαδεύσουν γνώσεις, σε αίθουσες με 30 και 40 παιδιά!

Κρύο το χειμώνα, ζέστη το καλοκαίρι, αλλά ποιος να παραπονεθεί; Έτσι ήταν και στα σπίτια μας!

Κοντά παντελονάκια και από πάνω

η ποδιά, σήμα κατατεθέν των μαθητών εκείνα τα χρόνια.

Ονόματα δασκάλων που θυμάμαι και άλλα που βρήκα από εκείνους που δεν γνώρισα:

Νικηφορίδης, Αλίκη Φραγκάκου, Ζωγράφος, Κική Νικηφορίδου, Μαρία Χαροπούλου, Βασίλης Στεργίου, Μαντζαβίνος, Βάσσος και άλλοι που κάποιοι από σας θα θυμάστε.

Προσωπικά δάσκαλο όλα τα χρόνια είχα τον Νικηφορίδη. Καταρτισμένος εκπαιδευτικός και με καλή μεταδοτικότητα, αλλά και βαρύ χέρι!

Με τη γυάλινη βέργα που σου μούδιαζε τα δάχτυλα όταν έπεφτε με ορμή στην παλάμη σου ή όταν σε σήκωνε τραβώντας σε από τις φαβορίτες! Άλλοι καιροί που ο βούρδουλας αποτελούσε εκπαιδευτική προσέγγιση!

Όμως δεν μεροληπτούσε. Όλους τους αντιμετώπιζε με τον ίδιο τρόπο, ακόμα και μας τους αμελείς που βέβαια τρώγαμε και το περισσότερο ξύλο!

Ο Ζωγράφος μας έκανε γεωγραφία, αν θυμάμαι καλά, και αντικαθιστούσε τον Νικήφορίδη τις σπάνιες φορές που έπρεπε να λείψει.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε στιγμές από την ιστορία του σχολείου, και αρκετοί ίσως αναγνωρίσετε τα πρόσωπα σας σε εκείνες τις ανέμελες ηλικίες!

                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κακόβουλα ή διαφημιστικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται

Σταθμός Κορυδαλλού: Ράγισαν τζάμι του μετρό από skateboard

 ΑΠΟ ΛΑΖΟΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ Την περίοδο των γιορτών όπως φαίνεται και στο φωτογραφικό υλικό που εξασφάλισε το DEBATER, άγνωστα άτομα κάνοντας skateb...