Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Το "Μαύρο γεράκι": Ένας τύπος που τρομοκρατούσε τον παλιό Κορυδαλλό!

Ένας από τους χαρακτηριστικούς τύπους του παλιού Κορυδαλλού, ήταν το "Μαύρο γεράκι"!

Το πραγματικό του όνομα ήταν Λευτέρης, όμως κανείς σχεδόν δεν τον έλεγε με αυτό.

Θεωρητικά ΄το επάγγελμα του ήταν λούστρος, αλλά σπάνια το εξασκούσε. Τις βούρτσες τις έκανε με το θολωμένο του μυαλό περίστροφα και "πυροβολούσε" όποιον τον πείραζε. 

Οι πιτσιρικάδες από τη μια τον φοβόντουσαν μα από την άλλη δεν έπαυαν να τον κουρντίζουν για να

αντιδράσει. Και ο Λευτέρης δεν τους απογοήτευε ποτέ. Μόλις κάποιος φώναζε: "Γεράκι, πίσω σου είναι, φυλάξου!", γύριζε αστραπιαία και "πυροβολούσε", κάνοντας και το σχετικό ήχο!

Κανείς δεν είναι σίγουρος αν ήταν πειραγμένος στο μυαλό ή διασκέδαζε απλά με τον τρόμο που προκαλούσε. Πάντως ποτέ δεν ακούστηκε πως πείραξε κάποιο παιδί. 

Η κακή του φήμη οφειλόταν στις μαμάδες που τρόμαζαν τα μικρά τους, πως αν δεν φάνε το φαγητό τους, θα έρθει το Μαύρο γεράκι να τους πάρει!

Για το που έμενε οι γνώμες διίστανται. Άλλοι λένε στο παλιό γηροκομείο και άλλοι κάπου πίσω από το Γ΄ Νεκροταφείο. 

Μυστήριο καλύπτει και την αναφορά του στην αδελφή του, που έλεγε πως ήταν αόρατη γι αυτό δεν την έβλεπε κανείς. Κάποιοι έλεγαν πως πραγματικά είχε μια αδελφή που σκοτώθηκε πέφτοντας από τα Νταμάρια, όμως ποτέ δεν μπόρεσε κανείς να το διασταυρώσει.

Το σίγουρο είναι πως δεν ήταν επικίνδυνος και αποτελούσε μια γραφική φιγούρα, αν και τρομακτική με τα μακριά του γένια και μαλλιά και τα μαύρα περίεργα για την εποχή ρούχα του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κακόβουλα ή διαφημιστικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται

Σταθμός Κορυδαλλού: Ράγισαν τζάμι του μετρό από skateboard

 ΑΠΟ ΛΑΖΟΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ Την περίοδο των γιορτών όπως φαίνεται και στο φωτογραφικό υλικό που εξασφάλισε το DEBATER, άγνωστα άτομα κάνοντας skateb...