ΥΛΙΚΑ
1 1/2 κιλό αρνί μπούτι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3/4 φλυτζανιού βούτυρο
4 φλυτζάνια του τσαγιού ρύζι
3/4 ώριμες ντομάτες ή 1 κουταλιά πελτέ
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε μικρά κομμάτια το κρέας και το καβουρδίζουμε με τα 2/3 του βουτύρου.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι να καβουρντιστεί κι αυτό και προσθέτουμε τις ντομάτες περασμένες από τρυπητό ή τον πελτέ διαλυμένο σε 1 ποτήρι νερό. και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει.
Σουρώνουμε το κρέας και το βάζουμε σε ένα πυρέξ και το διατηρούμε ζεστό.
Μετράμε το ζουμί να είναι σε διπλάσια ποσότητα από το ρύζι, αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό. Πλένουμε καλά το ρύζι και το ρίχνουμε στο ζωμό. Ανακατεύουμε στην αρχή να μη σβωλιάσει και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιει τα υγρά του. Ρίχνουμε και το κρέας και κατεβάζουμε απ τη φωτιά.
Καίμε το υπόλοιπο βούτυρο σε τηγάνι και ζεματάμε το πιλάφι. Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα για 5 λεπτά και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Κακόβουλα ή διαφημιστικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται